Nagroda dla firmy z Powiatu Myszkowskiego
Firma „Józan” z Rzeniszowa zdobyła nagrodę pierwszego stopnia w kategorii indywidualnej XIII edycji konkursu „Sposób na sukces”. Podczas finałowej gali w Pałacu Prezydenckim Wicestarosta Mariusz Trepka wręczył właścicielce firmy Annie Kaczorowskiej nagrodę Starosty Myszkowskiego.
Tegoroczna edycja konkursu została objęta patronatem honorowym Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Bronisława Komorowskiego oraz Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Ideą konkursu jest wspieranie ciekawych przedsięwzięć gospodarczych, których uruchomienie generuje nowe miejsca pracy na wsi poza rolnictwem, przyczyniając się do ograniczenia bezrobocia i aktywizacji społeczności lokalnych.
Konkurs ma charakter niekomercyjny, corocznie w galę włączają się organizacje, media i instytucje działające na rzecz rozwoju przedsiębiorczości na terenach wiejskich.
W gronie finalistów XIII edycji konkursu „Sposób na Sukces” znalazł się Zakład Mięsny „Józan” z Rzeniszowa. Firmę uhonorowano za wykorzystanie odnawialnych źródeł energii, budowę własnej oczyszczalni, zwiększenie zatrudnienia.
Nagrodę w imieniu Starosty Wojciecha Pichety wręczył na gali w Pałacu Prezydenckim Wicestarosta Mariusz Trepka, serdecznie gratulując laureatom.
Zakłady Mięsne „Józan” od 1994 r. zajmują się ubojem mięsa, głównie bydła i koni. Początkowo zatrudnienie było niewielkie – 5 osób. Obecnie firma zatrudnia 118 osób.
Pałac Prezydencki w Warszawie: Wicestarosta Mariusz Trepka wręczył Annie Kaczorowskiej (na zdjęciu z rodziną), właścicielce zakładów "Józan" nagrodę Starosty Myszkowskiego.
Tegoroczna edycja konkursu została objęta patronatem honorowym Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Bronisława Komorowskiego oraz Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Ideą konkursu jest wspieranie ciekawych przedsięwzięć gospodarczych, których uruchomienie generuje nowe miejsca pracy na wsi poza rolnictwem, przyczyniając się do ograniczenia bezrobocia i aktywizacji społeczności lokalnych.
Konkurs ma charakter niekomercyjny, corocznie w galę włączają się organizacje, media i instytucje działające na rzecz rozwoju przedsiębiorczości na terenach wiejskich.
W gronie finalistów XIII edycji konkursu „Sposób na Sukces” znalazł się Zakład Mięsny „Józan” z Rzeniszowa. Firmę uhonorowano za wykorzystanie odnawialnych źródeł energii, budowę własnej oczyszczalni, zwiększenie zatrudnienia.
Nagrodę w imieniu Starosty Wojciecha Pichety wręczył na gali w Pałacu Prezydenckim Wicestarosta Mariusz Trepka, serdecznie gratulując laureatom.
Zakłady Mięsne „Józan” od 1994 r. zajmują się ubojem mięsa, głównie bydła i koni. Początkowo zatrudnienie było niewielkie – 5 osób. Obecnie firma zatrudnia 118 osób.
Pałac Prezydencki w Warszawie: Wicestarosta Mariusz Trepka wręczył Annie Kaczorowskiej (na zdjęciu z rodziną), właścicielce zakładów "Józan" nagrodę Starosty Myszkowskiego.
Na skróty
Zobacz najpotrzebniejsze linki
-
Otwarte konkursy ofert
-
Projekty unijne realizowane przez Powiat Myszkowski w ramach RPO WSL 2014-2020
-
Konsultacje z organizacjami pozarządowymi
-
Przydatne linki
-
Rozkład godzin pracy aptek wraz z dyżurami
-
Punkty nieodpłatnej pomocy prawnej i nieodpłatnego poradnictwa obywatelskiego
-
Dofinansowanie z budżetu państwa dla SP ZOZ
-
Aktywni w Powiecie Myszkowskim
-
Kierunki kształcenia na rok szkolny 2023-2024 w Szkołach Powiatu Myszkowskiego
-
Regionalny System Ostrzegania - Poradnik
-
Informacja dot. rozpowszechniania wizerunku
-
Jakość Powietrza / Ostrzeżenia alarmowe
-
Dofinansowanie z Rządowego Funduszu Inwestycji Lokalnych
-
Projekt unijny realizowany przez Powiat Myszkowski w ramach EFRROW: "Europa inwestująca w obszary wiejskie" 2014-2020 - scalenie gruntów