Najlepszy zakład przetwórstwa rolno - spożywczego

Firma „Złoty Bażant”, prowadzona przez Jarosława Całkę, została nagrodzona w konkursie na najlepszy zakład przetwórstwa rolno-spożywczego Regionu Częstochowskiego.

zamianaa.jpgNa zdjęciu od lewej: Przewodniczący Komisji Rozwoju i Rolnictwa Józef Lazar, Starosta Myszkowski Dariusz Lasecki, Jarosław Całka, Przewodniczący  Rady Powiatu Andrzej Jastrzębski i Wicestarosta Anna Socha-Korendo

Jarosław Całka odebrał nagrodę w Starostwie Powiatowym z rąk Starosty Myszkowskiego Dariusza Laseckiego, Wicestarosty Anny Sochy – Korendo, Przewodniczącego Rady Powiatu Andrzeja Jastrzębskiego oraz  Radnego i Przewodniczącego Komisji Rozwoju i Rolnictwa Józefa Lazara.

W sierpniu specjalna komisja, złożona z przedstawicieli Powiatu Myszkowskiego, Śląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego Oddział w Częstochowie i Urzędu Miasta Częstochowy, przeprowadziła wizytację zakładu Pana Jarosława Całki. W swoim zakładzie prowadzi wypiek chleba pszennego, ciemnego i typowo żytniego. Pieczywo jest dobrej klasy z uwagi na fakt, że wypiek odbywa się metodą tradycyjną na zakwasie. Zakład rozwozi swoje wyroby do sklepów i innych jednostek zamawiających.

zloty.jpg
Starosta Dariusz Lasecki i Wicestarosta Anna Socha-Korendo wręczają nagrodę

Biuro Promocji, Kultury i Sportu, 2017-09-15
Strona wykorzystuje pliki cookies
[X] Zamknij
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.